Projekti

Udruženje „Mi“ je zahvaljujući sredstvima iz Budžeta Federalnog ministarstva kulture i sporta za 2012. godinu, osmislilo i realiziralo dva projekta: serijal o kulturno – historijskom naslijeđu, pod nazivom „Baš baština“ i kratki dokumentarni film o Sarajevu, pod nazivom „Sarajevo kroz vijekove“.

 

„DJECA POMAŽU DJECI“ – poklonjeno 1048 paketića

Udruženje “MI” s ponosom objavljuje uspješan završetak humanitarne akcije "Djeca pomažu djeci", koju je organizovalo uz pomoć osnovnih školau Kantonu Sarajevo, te pravnih i fizičkih lica koja su iskazalanesebičnu podršku.

Saznaj više

 

„BAŠ BAŠTINA“

Identitet zajednice, izraz bogatstva i raznolikosti kultura, razvoj društva….sve se to mjeri odnosom prema baštini. Ona je nezamjenjivi svjedok prošlosti,  fizički ostatak koji je važan podsjetnik na to od kuda smo došli, ko smo i ko želimo biti.

Saznaj više

 

KRATKI FILM O SARAJEVU - “SARAJEVO KROZ VIJEKOVE”

Film „Sarajevo kroz vijekove“ tematizira Grad od njegovog utemeljenja, 1462. godine, do ovih naših dana. Autentičnim video dokumentima film historizira sve povijesne periode Sarajeva, uključujući i agresiju 1992. - 1995., kada je glavni grad BiH bio u hermetičnoj fizičkoj opsadi, kao i u prometnoj,

Saznaj više

Copyright © 2013 | Mi Udruženje